štvrtok, 14. júla 2016

Těstovinový šmak

Suroviny: balíček těstovin (například barevné, aby se najedly i oči), konzerva nakládaných žampionů, 2 zakysané smetany, cibule, 20 dag uzeného sýra, čerstvé oregano a bazalka na ochucení, olej
Postup: Těstoviny uvaříme tradičně v osolené vodě, mezitím nahrubo nastrouháme sýr a připravíme tzv. majdu: na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme žampióny a zakysanou smetanu a necháme prohřát. Scezené těstoviny promícháme s nasekanými bylinkami, můžeme přichutit vegetou, přidáme nastrouhaný sýr (část si necháme na posypání) a "majdu", vše dáme na vymazaný pekáček a zapékáme asi 20 - 30 minut.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára