Pro 4 osoby si připravíme – kg brambor., 5 lžic olivového oleje., stonek rozmarýnu., svazek tymiánu., hrst libečku., 40 g slunečnicových semínek., 40 g dýňových semínek., 60 g piniových jader., pepř a sůl.,
Brambory podélně rozpůlíme. Plech na pečení potřeme 2 lžícemi oleje. Brambory dáme na plech řeznou plochou dolů zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 minut. Bylinky nasekáme a smícháme se semínky. Brambory obrátíme, osolíme a opepříme. Na brambory rozdělíme připravenou směs. Pokapeme je zbylým olejem a zapékáme dalších 10 minut dozlatova.
Doba přípravy zhruba 50 minut., porce asi 1760 kJ / 420 kcal.
Tip – Brambory pečené na plechu chutnají samotné, ale také jako příloha ke grilovanému masu. Jako obměnu je můžeme připravit s kmínem a hrubou solí. Nejprve kmín i sůl nasypeme na namazaný plech. Potom jej poklademe brambory.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára