štvrtok, 11. augusta 2016

Celozrnné těstoviny s celerem

Pro 4 osoby: 400 g celeru, 2 lžíce slunečnicového oleje, cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 250 g propasírovaných rajčat, 125 ml smetany, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 500 g celozrnných nudlí, 5 lžic strouhaného parmazánu
Celer oloupeme, omyjeme, nakrájíme na nudličky a dozlatova opečeme na rozehřátém slunečnicovém oleji. Poté je vyjmeme a odložíme stranou. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli posekáme, česnek nakrájíme na plátky. Rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme rajčata a česnek a necháme přejít varem. Na mírném ohni dusíme 8 minut. Vmícháme smetanu a dusíme 2 minuty. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a spolu s omáčkou rozdělíme na talíře. Podáváme posypané opečeným celerem a parmazánem. K pokrmu se hodí zeleninový salát.
Příprava 30 minut, na osobu 500 kcal, 15 g bílkovin, 21 g tuků, 65 g sacharidů 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára