utorok 23. augusta 2016

Chřest s pomerančem

Pro 4 osoby: 1 kg chřestu, sůl, lžička cukru, 50 g másla, pomeranč, 250 ml čerstvé vymačkané pomerančové šťávy, lžíce octa ze sherry, 125 ml olivového oleje, 10 ml pomerančového likéru, bílý pepř, meduňka, 4 krajíce opečeného toastového chleba
Chřest omyjeme pod tekoucí vodou, oloupeme, odstraníme dřevnaté konce. Výhonky rozkrojíme na špalíčky a vaříme 15 minut v osolené vodě s cukrem a máslem. Scedíme. Pomeranč omyjeme, z poloviny stáhneme nudličky kůry. Prošleháme je s pomerančovou šťávou, octem ze sherry, olivovým olejem a likérem. Osolíme, opepříme. Omáčku dáme do mísy, ještě horké kousky chřestu vložíme do pomerančové omáčky a marinujeme je přikryté nejméně 60 minut. Pomeranč rozebereme na dílky. Chřest rozdělíme na talíře s dílky pomeranče, ozdobíme meduňkou a podáváme s toastovým chlebem.
Příprava a marinování 85 minut, na osobu 520 kcal, 9 g bílkovin, 38 g tuků, 32 g sacharidů

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára