100 g másla nebo rostlinného tuku., 4 vejce., 60 g moučkového cukru., 100 g čokolády., 1 lžíce rumu., 2 balíčky pudinkového prášku s kakaovou příchutí., 3 lžíce polohrubé mouky., ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva., 50 g jader lískových oříšků., tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy na srnčí hřbet., čokoládová poleva na ozdobení a nastrouhaná jádra lískových oříšků na posypání.,
Změklý tuk a cukr utřeme a postupně zašleháme žloutky. Přidáme jemně nastrouhanou čokoládu, rum, pudinkové prášky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nastrouhaná nebo umletá jádra lískových oříšků. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a zvolna upečeme. Vychladlý chlebíček přelijeme čokoládovou polevou a posypeme nastrouhanými jádry lískových oříšků. Po ztuhnutí polevy pokrájíme na plátky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára