štvrtok, 11. augusta 2016

Čokoládový lehký krém s pomerančovými kornoutky

Suroviny na kornoutky (12 kusů): 1 vejce, 40 g cukru moučka, 1 vanilkového cukru, 25 g hladké mouky, 1 lžička nadrobno pokrájené pomerančové kůry, špetka nastrouhané pomerančové kůry, 1/4 lžičky skořice, 4 hlavičky hřebíčku (rozemnuté mezi prsty), 1 lžíce másla na vymazání pečicího papíru
Postup: Kornoutky: Do menší mísy prosejeme mouku, cukr a přidáme ostatní ingredience. Vše utřeme nebo krátce ušleháme. Pečicí papír potřeme máslem, dáme na plech a kávovou lžičkou děláme placičky. Lžičkou rozetřeme placičky na průměr asi 6 až 8 cm. Pečeme v předehřáté troubě asi 7 minut při teplotě 160 °C. Postupně sundáváme špachtlí z plechu, otočíme a ihned stiskneme prsty okraje k sobě do kornoutku. Necháme vychladnout. Tvar placiček není podmínkou, výborně chutnají i jako tyčinky. Na krém do mixéru vložíme 125 g Hery, rozlámané Ledové kaštany (krabička) nebo 50 g čokolády na vaření, 75 g cukru a 2 lžíce kakaa (ne instantní). 200 ml mléka svaříme, horké vlijeme na suroviny a vše umixujeme. Přelijeme do vhodné nádoby, necháme zchladnout a dáme vychladit do lednice, nejlépe do druhého dne. Druhý den vyšleháme ve šlehači v tuhý krém. Naplníme zdobicí sáček s širší trubičkou a nastříkáme do misek. Krém je výborný také na dorty, na velký dort jsou potřeba 2 dávky. Tmavší krém připravíte z čokolády na vaření, nezaměnitelnou chuť má z ledových kaštanů.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára