pondelok 15. augusta 2016

Cuketový salát s lichořeřišnicí

30 cm dlouhá žlutá cuketa., ½ kg rajčat., 2 papriky., menší salátová okurka., cibule s natí., sůl., pepř., několik listů a květů., lichořeřišnice., lžice olivového oleje., vinný ocet., balkánský sýr.,
Dobře omytou cuketu podélně seřízneme, dužinu opatrně vydlabeme lžičkou a nakrájíme na kostičky, promícháme na kostičky, promícháme s olejem a několika posekanými listy lichořeřišnice. Rajčata a okurky nakrájíme na kostičky, cibuli jemně posekáme a vše přidáme k cuketě. Vydlabané cukety naplníme směsí a zalijeme zálivkou, kterou si připravíme smícháním 2 dl vody., 3 lžic vinného octa, soli, cukru a pepře. Nakonec vše posypeme strouhaným balkánským sýrem a doplníme květy lichořeřišnice.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára