štvrtok 11. augusta 2016

Dia – Bramborová polévka s párkem

Pro osobu si připravíme – středně velkou oloupanou cibuli., lžičku rostlinného oleje (5 g)., 120 g oloupaných brambor., 250 g očištěné mrkve., lžičku zeleninového vývaru z kostky., 50 g mražené polévkové zeleniny., 2 snítky zelené petrželky., telecí párek (přibližně 50 g)., sůl., bílý pepř čerstvě mletý
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V kastrole rozpálíme olej, cibuli na něm dozlatova osmažíme a vyjmeme. Brambory a mrkev omyjeme, obojí nakrájíme na kostičky a v horkém výpeku osmahneme. Podlijeme asi 300 ml vody, přivedeme k varu a přidáme lžičku vývaru z kostky. Nakonec vložíme polévkovou zeleninu a vše vaříme pod pokličkou asi 15 minut. Telecí párek rozkrájíme na kolečka a dáme do polévky prohřát. Petrželku opláchneme a nasekáme. Polévku ochutíme solí a pepřem, posypeme petrželkou a přidáme kroužky osmažené cibule. ©
Doba přípravy cca 30 minut., porce asi 1050 kJ / 250 kcal., bílkoviny 14 g., tuk 8 g., uhlovodany 29 g., chlebové jednotky 2 ½.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára