štvrtok 11. augusta 2016

Dia - Kuřecí maso v zelenině

Pro osobu si připravíme – 75 g kuřecího řízku., 200 g očištěného pórku., 160 g oloupaných brambor., 70 g sterilované kukuřice., zelenou petrželku., pažitku., 2 lžičky oleje (celkem 10 g)., sůl., pepř., 15 ml husté zakysané smetany., sladkou papriku
Kuřecí maso omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na tenké plátky, omytý pórek na špalíčky. Brambory rozčtvrtíme a znovu propláchneme vodou. Kukuřici dáme na síto okapat, bylinky opláchneme a nadrobno nasekáme. Na pánví rozpálíme lžičku oleje a maso na něm zprudka opečeme. Osolíme opepříme a přeložíme z pánve stranou na talíř. Zbylý olej přidáme do výpeku a zahřejeme, čtvrtky brambor na něm za stálého obracení asi 12 minut opékáme. Osolíme a opepříme. Přidáme pórek a opékáme dalších 6 – 8 minut. Pak na pánev vložíme maso a kukuřici a vše dobře prohřejeme. Smetanu smícháme s bylinkami, přisolíme a opepříme, ozdobně ji navršíme na pokrm a poprášíme paprikou.
Doba přípravy cca 30 minut., porce asi 1840 kJ / 440 kcal., bílkoviny 27 g., tuk 17 g., uhlovodany 42 g., chlebové jednotky 3.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára