Na 8 kousků: 3 vejce, 80 g cukru, vanilkový cukr, 75 g hrubé mouky, 75 g škrobové moučky, vrchovatou lžičku prášku do pečiva, 4 lžíce broskvového likéru, 150 ml mléka, 350 ml smetany ke šlehání, balení vanilkového krému, šťávu a kůru z ½ citronu, lžičku moučkového cukru
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Bílky a 3 lžíce vody vyšleháme do tuha. Potom přidáme cukr, vanilkový cukr. Jeden po druhém zašleháme žloutky. Mouku smícháme se škrobovou moučkou a práškem do pečiva a zamícháme do vaječné směsi. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a pečeme v mírně vyhřáté troubě 30 minut. Korpus necháme vychladnout. Broskve dáme nejprve okapat. Potom 2 půlky broskví rozkrojíme na 16 tenkých plátků zbylé broskve nakrájíme na silnější plátky. Piškot uvolníme z formy a vodorovně překrojíme. Jednu část korpusu rozdělíme na 12 kousků. Druhou část pokapeme broskvovým likérem a kolem upevníme okraj formy. Nakonec korpus obložíme broskvemi. Mléko vyšleháme se 100 ml smetany a vanilkovým krémem při nejnižších obrátkách. Přidáme citronovou kůru a šťávu a potom šleháme 3 minuty na nejvyšší obrátky. Citronový krém rozetřeme na broskve. Dort uložíme na 3 hodiny na chladní místo. Zbylou smetanu vyšleháme s lžičkou cukru do tuha. Šlehačkou naplníme zdobící sáček. Dort opatrně uvolníme z formy a ozdobíme jej 8 šlehačkovými spirálami. Potom 8 trojúhelníků posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme tenkými plátky broskvi a položíme je šikmo na spirály. Hotový dort ještě před podáváním uložíme na chladné místo.
Příprava 1 ¼ hodiny, 1 kousek 390 kcal

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára