streda, 10. augusta 2016

Eliščiny řezy

Suroviny: Těsto: 42 dag hladké mouky, 32 dag másla, 14 dag cukru moučka, 2 žloutky
Ořechová náplň: 20 dag mletých ořechů, 10 dag cukru, 2 lžíce medu, 1 vanilkový cukr, trocha skořice a citronové kůry, 1 roztlučený hřebíček
Poleva: 25 dag cukru moučka, 3 menší lžíce vroucí vody, 2 lžíce citronové šťávy
Postup: Dobře vypracované těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozválíme a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Potřeme ořechovou náplní a přikryjeme druhým rozváleným těstem. Pečeme do růžova a po vychladnutí zdobíme citronovou polevou.
Ořechová náplň: Ořechy spaříme 3 lžícemi horkého mléka, přidáme ostatní přísady a dobře promícháme.
Citronová poleva: Třeme tak dlouho, až je poleva hladká, hustá (ale musí jít dobře roztírat) a bílá.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára