streda, 10. augusta 2016

Harira - polévka

250 g jehněčího nebo hovězího masa,125 g čočky,75 g cizrny,1 kg rajčat, celer, cibule, petržel, koriandr,200 ml citrónové šťávy,tyčinka skořice,zázvor,šafrán,125 g másla,pepř,hladká mouka
Maso nakrájíme na kostičky, osmažíme nastrouhanou cibuli, přidáme maso, cizrnu (den předem namočenou ve vodě), šafrán, zázvor, pepř, nakrájený koriandr a petrželku, najemno nakrájený celer, máslo a kousek skořice. Osolíme lžičkou soli a smažíme 5 minut. Pak zalijeme litrem vody a necháme vařit 1 hodinu. Mezitím si připravíme rajčatové pyré. Rajčata oloupeme a vložíme na pár sekund do horké vody. Potom rajčata rozmixujeme a přilijeme litr vody. Pokud je měkké maso a zázvor přilijeme rajčatové pyré. Vaříme dalších 15 minut a pak smícháme ¼ litru vody s moukou, promícháme a přilijeme do polévky. Nakonec přidáme šťávu z citrónů a počkáme do zhoustnutí.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára