štvrtok, 11. augusta 2016

Jogurtový sorbet

Pro 4 osoby si připravíme: balení (300 g) mražených ostružin., 500 g jogurtu., 200 g cukru., pár kapek vanilkové tresti., 2 bílky., mátu na ozdobeni.,
Ostružiny necháme rozmrazit, rozmačkáme je a propasírujeme přes síto. Jogurt smícháme s cukrem, přidáme vanilkovou tresť a ušleháme s bílky. Ze směsi odebereme třetinu, do níž vmícháme ovocné pyré. Každý krém zvlášť dáme do mrazničky na 3 – 4 hodiny. Občas promícháme. Pak oběma sorbety naplníme zdobicí sáček tímto způsobem – sáček položíme na stůl a stěrkou do něj dáme jeden druh sorbetu a hned na něj druhý tak, aby byl při zdobení dvoubarevný. Nastříkáme do pohárů a ozdobíme lístky máty.
Doba přípravy přibližně 25 minut., porce cca 1340 kJ / 320 kcal.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára