nedeľa 14. augusta 2016

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

1 špalíček masa z kančí kýty, 1 cibule, 1 malý celer, 2 mrkve, 2 petržele, 2 lžíce másla, 1 lžíce kečupu, 3 lžíce šípkového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 1 plátek slaniny, šťáva z ½ citronu, 1 kelímek zakysané smetany, 3 hrnky vývaru, několik kuliček pepře, nového koření a jalovce, 3 bobkové listy, kousek skořice, sůl
Odblaněné maso protkneme proužky slaniny a osolíme. Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme kečup, koření, šípkový protlak a krátce osmahneme. Do zeleninové směsi vložíme maso, podlijeme je části vývaru a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, vyjmeme je a vypečenou šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a zalijeme zbývajícím vývarem. Dobře promícháme a omáčku asi 15 minut provaříme. Nakonec přidáme smetanu a ještě krátce prohřejeme. Z hotové omáčky vyjmeme koření, rozmixujeme ji a dochutíme citronovou šťávou. Studené maso nakrájíme na plátky a před podáváním je v omáčce prohřejeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára