nedeľa 14. augusta 2016

Kapucínský chlebíček

Suroviny: 3 vejce, 20 dag cukru, 1 vanilkový cukr, 14 dag celých vlašských ořechů, 14 dag polohrubé mouky, 14 dag výběrové strouhanky,(nejlépe ustrouhané doma ze zbylých rohlíků), 1 prášek do pečiva, 1/2 lžičky mleté skořice, 2 lžíce medu, 4 lžíce oleje, podle potřeby i trocha mléka. můžeme přidat i nalámanou čokoládu, rozinky.
Postup: Žloutky oddělíme od bílků, umícháme je dobře s cukrem, olejem a medem. Pak přidáme vše ostatní a nakonec opatrně do těsta “zabalíme” tuhý sníh z bílků. Zdá-li se nám těsto moc husté, přikápneme mléko.
Pečeme v mírné troubě cca 45 minut ve vymaštěné a vysypané formě na chlebíček nebo srnčí hřbet. Důležité je to pomalé pečení, aby to nebylo nahoře připálené a uvnitř syrové. Opravdu těch 45 minut a dobře hlídat. Zkoušíme špejlí, doporučuji ze začátku pečení na povrchu formy přikrýt alobalem.
Hotový chlebíček necháme vychladnout, formu objedeme nožem, chlebíček vyklopíme a buď jenom pocukrujeme, nebo polijeme citronovou polevou - 15 dag moučkového cukru, 3 lžíce studené vody, citronová šťáva, trochu rumu třeme tak dlouho, až je poleva hladká a vypadá jako led. Nalijeme na chlebíček, dáme do chladna a pak krájíme na řezy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára