Těsto: 3 žloutky, 3 lžíce teplého espresa z mleté kávy, 100 g cukru, balení vanilkového cukru, 3 bílky, 75 g hrubé mouky, 75 g solamylu, lžičku prášku do pečiva
Náplň: 4 plátky bílé želatiny, 100 g cukru, 250 g červeného rybízu, 500 g nízkotučného tvarohu, šťáva z ½ citronu, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce moučkového cukru
Rozšleháme žloutky s espresem, přidáme cukr a vanilkový cukr. Ušleháme bílky. Do žloutkové hmoty vmícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme 15-20 minut v troubě předehřáté na 175 stupňů. Upečený piškot vyklopíme na pocukrovanou utěrku a zavineme do rolády. Tvaroh rozmícháme s cukrem a citronovou šťávou dohladka. Ušleháme 100 ml smetany. Do tvarohového krému vmícháme rozpuštěnou želatinu. Přimícháme kuličky rybízu a šlehačky. Krém chladíme 15 minut, poté jím potřeme rozprostřený piškot, který pak opět svineme do rolády. Moučník chladíme 3 hodiny, podáváme pocukrovaný a ozdobený šlehačkovými kopečky a rybízem.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára