nedeľa, 14. augusta 2016

KREMROLE - Trubičky

balíček listového těsta., hladká mouka na vál., žloutek na potření., moučkový cukr na pospání
¼ l smetany ke šlehání., balíček ztužovače šlehačky
Vál pomoučíme a listové těsto rozválíme na podlouhlý plát asi 3 mm silný a široký 15 cm. Plát rádýlkem nebo ostrým nožem nakrájíme na pruhy široké 3 cm. Pruhy natáčíme na formiček tak, že začátek pruhu položíme a přitiskneme na užší konec kovové trubičky, kterou k sobě otáčíme a těsto tak navinujeme. Těsto nesmí při natáčení natahovat ani napínat. Pruhy navinujeme tak, aby šly trochu přes sebe. Konec těsta přitiskneme a tímto koncem položíme trubičku na vodou vypláchnutý plech. Trubičky se tak při pečení nerozvinou. Horní část trubiček potřeme rozšlehaným žloutkem. Plech vložíme do hodně vyhřáté trouby. Pečeme 5 minut, potom příkon tepla zmírníme a krátce dopečeme dozlatova. Po vyjmutí z trouby necháme trubičky na plechu chvilku vychladnout, poté je lehkým vykroucením sundáme z formičky. Zcela vychladlé naplníme šlehačkou a posypeme cukrem.
Příprava šlehačky: dobře vychlazenou smetanu smícháme se ztužovačem a ušleháme dohusta.
Z uvedené dávky těsta připravíme asi 30 kusů trubiček.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára