Pro 2 osoby si připravíme – 400 g brambor., sůl., 4 krůtí řízky., 4 plátky šunky., pepř., snítku rozmarýnu., hlávku zelí., lžíci másla nebo rostlinného tuku., 100 ml smetany ke šlehání., 2 lžíce oleje., instantní světlou jíšku., 1 – 2 lžíce citronové šťávy., 4 špízové jehly.,
Oloupané brambory vaříme v osolené vodě zhruba 20 minut doměkka. Maso mírně naklepeme, na každý řízek položíme jeden plátek šunky a napíchneme na špízové jehly. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec okořeníme rozmarýnem. Špízy necháme chvíli na chladném místě odležet. Zelí očistíme a nakrájíme na větší kousky. Přibližně 5 minut dusíme na rozehřátém tuku. Osolíme a důkladně promícháme. Přidáme přibližně 200 ml vody a smetanu, přivedeme k varu a pod pokličkou za občasného míchání vaříme zhruba 5 minut. Na rozehřátém oleji maso opékáme z stálého obracení přibližně 5 minut. Zelí zahustíme jíškou a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Brambory slijeme. Špízy upravíme na talíře se zelím a bramborami.
Doba přípravy zhruba 30 minut., porce si 2600 kJ / 620 kcal

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára