streda, 17. augusta 2016

Květákový nákyp s kuřecím masem

1 květák, 3 dl mléka, polohrubá mouka, 60 g másla, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 4 vejce, zbytky kuřecího masa nebo 2 upečená kuřecí stehna
Květák rozebereme na růžičky a zpola jej uvaříme v osolené vodě - scedíme a necháme vychladnout. Pečené či vařené kuřecí maso nakrájíme na kousky, stejně tak vychladlý květák. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, osolíme, do horké přidáme máslo, do chladné žloutky a sýr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a obě hmoty opatrně spojíme, nakonec vmícháme pokrájený květák s masem. Hlubší pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, rozetřeme hmotu a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Pokud jsme kuře pekli a zbyly nám výpečky, potřeme jimi povrch nákypu a necháme dopéct.
Podáváme teplé s bramborem jako hlavní jídlo, nebo studené jako slaný koláč, doplníme vhodným zeleninovým salátem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára