nedeľa 14. augusta 2016

Meruňkovo mandlové řezy

Třené těsto: 200 g čokolády na vaření., 75 ml vody., 100 g másla nebo margarínu., 100 g moučkového cukru., balíček vanilínového cukru., zarovnaná lžička mleté skořice., 3 vejce 150 g hladké mouky., 3 zarovnané lžičky prášku do pečiva., 100 g jemně nasekaných sušených meruněk., 50 g oloupaných sušených mandlí., 100 g tukové polevy mléčná čokoláda.,
Na těsto rozlámeme čokoládu na malé kousky, v malém hrnci ji ve vodní lázni při nízké teplotě s vodou a máslem nebo margarínem rozpustíme a rozmícháme dohladka. Hmotu dáme do misky a po částech pomocí ručního šlehače smícháme cukr, vanilínový cukr a skořicí. Poté postupně přidáváme vejce (každé vejce zašleháváme cca ½ minuty)mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva, prosijeme a při střední rychlosti po částech vmícháme do připraveného těsta. Přidáme meruňky a mandle vyšší pekáček vyložený papírem na pečení naplníme těstem a uhladíme. Vložíme do trouby. Po upečení necháme koláč v pekáčku na kuchyňské mřížce vychladnout. Čokoládovou polevu vyjmeme ze sáčku a v malém hrnci i ve vodní lázni při nízké teplotě rozpustíme a koláč potřeme. Ještě měkkou polevu ozdobíme meruňkami a mandlemi a necháme ztuhnout. Vychladlý koláč rozkrájíme na kostky (asi 4 x 4 cm).
Elektrická trouba cca 180° C (předehřátá., spodní třetina)., horkovzdušná trouba cca 160° C (předehřátá)., plynová trouba cca stupeň ž 3 (předehřátá)., doba pečení cca 20 minut.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára