utorok 23. augusta 2016

Mléčná rýže se skořicí a cukrem

Pro 4 osoby – l mléka., kousek citronové kůry., 140 g mléčné rýže (kulatozrnné)., 2 vejce., 4 lžíce cukru., lžíce skořice., 4 očištěné jahody.,
Mléko nalijeme do hrnce, vsypeme rýži, špetku soli a citrononovou kůru a vše pomalu přivedeme k varu. Rýži za občasného míchání vaříme na nejmírnějším ohni asi 25 minut. Vyjmeme citronovou kůru a do rýžové kaše zamícháme žloutky. Bílky nalejem do hluboké mísy a ušleháme je ručním šlehačem. Během šlehání po troškách přisypáváme 2 lžíce cukru. Ušlehaný sníh přidáme do rýže. Zbylý cukr smícháme v malé misce se skořicí. Rýžovou kaši rozdělíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem. Podávame ozdobené jahodami. K pokrmu je vhodný švestkový nebo třešňový kompot.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára