štvrtok, 11. augusta 2016

Ořechový cop

500 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 1/4 l mléka, 20 g droždí, trochu cukru do kvásku, 60 g másla, 2 žloutky, sůl, vejce na potření
ořechová nádivka – 200 - 250 g mletých vlašských ořechů, 2 dl mléka,
150 g moučkového cukru, 150 g másla
Ořechy spaříme vařícím mlékem a necháme vychladnout. Cukr utřeme s máslem a vmícháme vychladlou ořechovou hmotu. Do části mléka dáme droždí a lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mouky dáme sůl, cukr, žloutky, kvásek a zbylé mléko a zaděláme těsto. Necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, každý mírně rozválíme a naplníme ořechovou nádivkou. Každý díl stočíme a všechny 3 spleteme do copu. Cop na vymazaném plechu stočíme do věnce, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme asi 50 min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára