Pro 2 osoby si připravíme – vejce., cibuli., 2 rajčata., 4 lžíce vinného octa., 4 lžíce olivového oleje., lžíci hořčice., sůl., pepř., 75 g bílé veky., stroužek česneku., lžíci másla., 200 g pampeliškových listů.,
Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli na jemno posekáme. Rajčata rozčtvrtíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Vejce prudce ochladíme, oloupeme a také nakrájíme na malé kousky. Vinný ocet smícháme s olejem a hořčicí – podle chuti můžeme použít i ostřejší. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme vejce, rajčata a cibuli. Marinádu dáme na chvíli vychladit. Veku nakrájíme na větší kostky. Česnek prolisujeme a podusíme na rozehřátém másle. Přidáme k němu veku a opečeme ji ze všech stran dozlatova. Pampeliškové listy pokrájíme na kousky a upravíme na talířky. Přelijeme vaječnou zálivkou a podáváme s opečenou vekou.
Doba přípravy zhruba 20 minut., porce asi 1800 kJ / 430 kcal.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára