utorok 23. augusta 2016

Piškotové rolády s tvarohovým krémem

Na 8 kousků: 5 vajec, 100 g pískového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 75 g polohrubé mouky, 25 g solamylu, 2 plátky bílé želatiny, plechovku meruňkového kompotu, 250 ml smetany ke šlehání, 175 g sýra mascarpone, 175 g netučného tvarohu, strouhanou kůru z citronu, 2 lžíce meruňkového likéru, lžičku moučkového cukru, pečící papír
Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme 75 g jemného pískového cukru a vanilkový cukr. Postupně zašleháme žloutky. Mouku smísíme se solamylem a zamícháme do krému. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v horké troubě při vyšší teplotě 10-12 minut. Upečený piškot vyklopíme na vlhkou utěrku, opatrně z něj stáhneme pečící papír a necháme vychladnout. Želatinu namočíme. Meruňky necháme okapat, 3 půlky si odložíme stranou, ostatní nakrájíme na kostky. Odlijeme 100 ml smetany a ušleháme ji dotuha. Mascarpone s tvarohem, zbylým cukrem a citronovou kůrou vyšleháme do krému. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a smícháme s likérem. Přidáme ji do krému a uložíme do chladna. Když krém začne tuhnout, zlehka do něj vmícháme šlehačku a meruňky. Piškot příčně rozpůlíme a obě poloviny nakrájíme na 4 pruhy široké 8 cm. Pruhy potřeme krémem a z úzké strany stočíme do roládiček. Vložíme je na 2 hodiny do chladničky. Půlky meruněk nakrájíme na plátky a zbylou smetanu ušleháme do tuha. Před podáváním posypeme rolády moučkovým cukrem a ozdobíme šlehačkou a meruňkami.
Příprava 1 hodina, 1 kousek 400 kcal 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára