štvrtok, 11. augusta 2016

Pražský koláč

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 2 dcl kysané smetany, droždí (30-40 g), 1 - 2 dcl mléka, 4 lžíce cukru, 1 vejce (1 vejce na potření),špetka soli
náplň - 1 šlehačka (+1 ztužovač šlehačky), 1 tvaroh (ve vaničce, měkký),
1 vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka
Šlehačku ušleháme, osladíme, přidáme ztužovač, tvaroh a vychlazený pudink a promícháme. Osladíme podle vlastní chuti.
Necháme vzejít kvásek(mléko,droždí, lžička cukru promíchejte). Mouku smícháme se zbytkem cukru, přidáme kvásek, smetanu, vejce a sůl a propracujeme těsto, necháme kynout min 1hod. Během kynutí propracujeme těsto znovu. Z vykynutého těsta vytvoříme 4 menší placaté koláče a dáme je na pomaštěný plech, necháme chvilku kynout. Pak potřeme vejcem a posypeme buď drobenkou se skořicí a nebo jen skořicovým cukrem. Pečeme 20-25 min. Po vychladnutí podélně rozkrojíme a naplníme, nakonec posypeme moučkovým cukrem.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára