3 vejce., lžíce rumu., 150 g pískového cukru., balíček vanilinového cukru., dl oleje., asi dl vody., lžíce citronové šťávy., 300 g polohrubé mouky., balíček kypřicího prášku do pečiva.,
Do misky dáme žloutky, pískový a vanilinový cukr a olej, vidličkou krátce našleháme. Potom přidáme vlažnou vodu, rum, citronovou štávu a zamícháme. Směs zahustíme prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva a zlehčíme pevně ušlehaným sněhem z bílků.
Do těsta vmícháme na kostičky pokrájené kandované ovoce a čokoládu, propláchnuté rozinky a podrcená jádra ořechů. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozetřeme do připravené formy a zvolna upečeme dozlatova. Upečenou bábovku můžeme přelít nebo jen pocákat čokoládovou tmavou a bílou polevou. Po ztuhnutí polevy pokrájíme na dílky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára