štvrtok 11. augusta 2016

Řeřichový tvaroh s ředkvičkami

Pro 4 osoby: ½ vaničky řeřichy, ½ svazku ředkviček, 3 nasolené okurky, 2 lžíce chlebového kvásku, 250 g netučného tvarohu, sůl, pepř, mletá paprika, 4 krajíce celozrnného chleba
Řeřichu očistíme a omyjeme. Okurky necháme okapat a poté je osušíme. Ředkvičku odložíme stranou, zbývající spolu s okurkami nakrájíme na kostičky. Jednu lžící řeřichy necháme na ozdobu, ostatní bylinky najemno posekáme. Chlebový kvásek promícháme s tvarohem, ředkvičkami, okurkami a řeřichou. Okořeníme mletou paprikou, podle chuti osolíme a okořeníme. Řeřichovým tvarohem namažeme krajíce chleba. Odloženou ředkvičkou nakrájíme na tenké plátky. Chleby s tvarohem podáváme zdobené zbylou řeřichou a plátky ředkvičky.
Příprava 15 minut, na osobu 200 kcal, 16 g bílkovin, 2 g tuků, 29 g sacharidů
Rada: Řeřichový tvaroh lze podávat i jako studenou omáčku k bramborám na loupačku 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára