utorok 23. augusta 2016

Řezy „diplomat“

300 g hladké mouky., ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva., lžíce kakaa., 100 g moučkového cukru., 50 g másla nebo rostlinného tuku., vejce., asi 4 lžíce mléka., tuk na vymazání plechu., čokoládová poleva na ozdobení., asi ¾ balíčku dětských piškotů., asi 1/8 l hrnečku silné kávy., 3 lžíce rumu na namáčení piškotů.,
Náplň – ½ l mléka., balíček vanilinového cukru., 6 lžic polohrubé mouky., 200 g másla nebo rostlinného tuku., lžíce rumu., 150 g moučkového cukru.,
Dva plechy dobře vymažeme tukem. Na vál prosijeme mouku smíchanou s práškem do pečiva., přidáme cukr, kakao, změklý tuk, vejce a mléko. Vypracujeme těsto, je-li příliš suché, můžeme přidat ještě trochu mléka. Těsto odložíme alespoň na hodinu do chladna. Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme na pláty velikosti plechu. Pomocí válečku jej přeneseme na připravený pelch a několika místech propícháme vidličkou. Stejným způsobem zaplníme i druhý plech. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme dorůžova. Upečené placky přesuneme na rovnou podložku a necháme vychladnout. Jednu placku potřeme polovinou připraveného krému, povrch poklademe piškoty namočenými v silné kávě a pokapeme rumem. Přikryjeme druhou polovinou krému, povrch uhladíme nožem a na krém položíme druhou upečenou placku. Moučník uložíme do druhého dne do chladna a druhý den přelijeme polevou. Po ztuhnutí polevy pokrájíme na úhledné řezy.
Příprava krému – v mléce rozmícháme vanilinový cukr, mouku a za stálého míchání krátce povaříme, hustější kaši necháme vychladnout. Změklý tuk utřeme s cukrem, po kapkách zašleháme rum a po lžících přidávame vychladlou kaši. Hladký krém získáme našleháním v elekrickém šlehači.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára