6 vajec., 2 lžíce oleje., 6 lžíc moučkového cukru., 5 lžic polohrubé mouky., ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva., 3 lžíce kakaa., tuk na vymaánií a hrubá mouka na vysypání plechu se zvýšenými okraji., 150 g moučkového cukru., balíček vanilinového tvarohu., lžíce rumu., kompotované nebo čerstvé ovoce.,
Poleva – 125 g ztuženého tuku., 100 g moučkového cukru., 2 lžíce kakaa.,
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Potom přidáme olej a znovu chvíli třeme. Doplníme prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Zamícháme a nakonec zlehka vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Na zcela vychladlý plát rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe ji ovocem a přelijeme polevou. Necháme v chladnu ztuhnout a potom pokrájíme na menší kousky.
Příprava tvarohové náplně – Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilinovým cukrem, postupně přidáváme tvaroh, rum a společne utěme dohladka. Do náplně ještě můžeme zamíchat na kousky pokrájené čerstvé nebo kompotované ovoce.
Příprava polevy – na mírném ohni nebo ve vodní lázni necháme rozpustit tuk, do kterého přidáme moučkový cukr a kakao. Aby se hmota lépe spojila, sypké přísady raději prosijeme. Umícháme dohladka.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára