nedeľa 14. augusta 2016

Rozkvetlý kmen-recept

5 lžic polohrubé mouky, 5 lžic pískového cukru, 5 vajec, ½ lžičky nastrouhané kůry z dobře omytého citronu, tuk na vymazání alobalu, moučkový cukr na poprášení utěrky, na ozdobení, 3 kandované višně, 6 čokoládových lístečků, 2 lžíce nahrubo posekaných pistácií
Krém: 1 kostka másla, 1 tabulka čokolády na vaření, 2/3 hrnku moučkového cukru, 3 lžíce rumu
Do tuhého sněhu ušlehaného z bílků postupně vmícháme vždy 1 žloutek a 1 lžíci cukru. Nakonec lehce vmícháme mouku promíchanou s citronovou kůrou. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný alobal, kterým jsme vyložili plech. Pečeme 10 minut ve vyhřáté troubě. Upečený plát překlopíme na utěrku poprášenou cukrem. Alobal z plátu sejmeme a plát zarolujeme i s utěrkou. Když upečené těsto vychladne, rozvineme je, sejmeme utěrku, plát potřeme čokoládovým krémem a znovu stočíme. Zbývajícím čokoládovým krémem naplníme cukrářský sáček s větším tvořítkem a na povrch rolády nastříkáme podélně těsně vedle sebe dlouhé pruhy. Roládu nepravidelně ozdobíme půlkami kandovaných třešní a čokoládovými lístečky. Světlým krémem naplníme mikrotenový sáček, kterému jsme odstřihli malý růžek, a kandované višně spojíme s čokoládovými lístečky tenkou linkou světlého krému. Nakonec roládu posypeme posekanými pistáciemi. Roláda působí dojmem kmenu.
Krém: Máslo s cukrem utřeme do pěny. Tři lžíce máslové hmoty dáme stranou a do zbývajícího utřeného másla vmícháme rum a čokoládu, kterou jsme rozpustili v horké vodní lázni a poté ji nechali vychladnout. Krém dobře našleháme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára