Každá ze směsí vystačí na dvě pizzy o průměru 20 cm, tedy na 4 porce. Pečeme při teplotě 220° C (stupeň 6) asi 35 až 40 minut. Náročným strávnikům můžete za výjimečných okolností rozdělit pizzy napůl a na každou část připravit jinou směs. Nedělejte to však často – zvykají si rychle.
Pizza s rajčaty a sýrem feta
Na těsto naskládáme šest rajčat rozkrájených na plátky, rozdrobíme 150 g fety (případně balkánu), na kolečka nakrájenou červenou cibuli a tymián. Pokapeme olivovým olejem a ochutíme mletým černým pepřem.
Cibulová pizza
Na pánev nalijeme dvě lžíce olivového oleje, přidáme necelý kilogram nakrájené cibule a dva rozetřené stroužky česneku. Smažíme dozlatova přibližně 20 minut. Poté nasypeme na těsto a na vrch přidáme 50 g nakrájených černých oliv a dvě nasekané ančovičky.
Houbová pizza s gorgonzolou
Na placky těsta klademe 300 g mozzarelly nakrájené na plátky., 120 g nastrouhané gorgonzoly (případně nivy) a 300 g nakládaných žampionů.
Ostrá pizza se salámem
Do 2 rovných lžic rajčatového protlaku přidáme 2 až 3 kapky tabasca a směsí potřeme těsto. Navrch naskládáme plátky salámu (100 g)., půlky malých rajčat a 75 g mozzarelly nakrájené na kostičky. Pokapeme trochou olivového oleje.
Pizza s hořčicí a se šunkou
Každou placku pomažeme 2 zarovnanými lžícemi hořčice. Navrch posypeme 220 g na kostky nakrájeného čedaru, 150 g nakrájené šunky a nadrobno nasekanou cibulí. Podáváme s nasládlým čatní.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára