nedeľa 21. augusta 2016

Rýnský koláč

1 hrnek hladké mouky, 3 lžíce moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 1 lžička prášku do pečiva, 1/3 kostky másla, tuk na vymazání dortové formy
Náplň: 2 kostky tvarohu, 6 lžic moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 vejcem šťáva ze 2 citronů, 1 hrnek mléka, 4 lžíce dobře omytých a okapaných rozinek
Mouku nasypeme na vál, přidáme cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, vejce a změklé máslo rozkrájené na malé kousky. Vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme je do mikrotenové fólie a uložíme na 1 den do chladničky. Formu vymažeme tukem, vyplníme těstem a zapečeme do světle žluta. Částečně upečené těsto potřeme tvarohovou náplní a v mírně vyhřáté troubě zvolna dopečeme dorůžova.
Náplň: Ve šlehači ušleháme tvaroh se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, mlékem a citronovou šťávou. Do směsi zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a nakonec rozinky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára