utorok 23. augusta 2016

Salát s hořčičnou zálivkou

Pro 4 osoby: 6 vajec, salát lollo bionda, radicchio, svazek kopru, 2 červené cibule, 3 lžíce mírně pálivé hořčice, 3 lžíce octa, lžíce cukru, sůl, pepř, 4 lžíce oleje
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme studenou vodou, oloupeme a necháme vystydnout. Mezitím očistíme a omyjeme saláty a ředkvičky. Salát lollo bionda natrháme na kusy velikosti sousta, radicchio nakrájíme na nudličky a ředkvičky na kolečka. Uzeného pstruha nakrájíme na kousky. Vejce rozčtvrtíme. Všechny připravené přísady rozdělíme na 4 velké talíře. Kopr omyjeme, osušíme a posekáme. Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a smícháme s hořčici, octem, koprem, cukrem, solí a pepřem. Vmícháme olej a zálivkou salát pokapeme. Podáváme s čerstvou bagetou.
Příprava 15 minut, na osobu 360 kcal, 23 g bílkovin, 25 g tuků, 10 g sacharidů
Čerstvé žemle z trouby – Místo bagety můžeme k tomuto salátu podávat i čerstvě rozpečené žemle, případně i celozrnné pečivo – tady už záleží jen na naší chuti. K salátu se také dobře hodí opečený toastový chléb, česnekové topinky nebo toasty. Do salátu můžeme použít jiný druh uzené ryby – např. Uzeného kapra, makrelu, marénu i uzenáče, příp. Čerstvě uzené sardinky. Velmi dobře budou chutnat i šproty v konzervě nebo konzervovaná uzená makrela.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára