Na 18 kousků: 9 vajec, 200 g hrubé mouky, 250 g cukru, 100 g másla nebo rostlinného tuku, strouhanou citronovou kůru, šťávu ze 2 citronu, 100 g škrobové moučky, 2 lžíce malinového želé, 6 plátků bílé želatiny, 1/8 l sektu šampaňského, 400 ml smetany ke šlehání, 75 g bílé čokolády, 75 g bezé pečiva, 100 g malin
Křehké těsto: Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Ze 100 g mouky, 50 g cukru, žloutku a 50 g tuku vypracujeme těsto. Uložíme na 30 minut na chladné místo. Piškotové těsto: Rozpustíme zbylý tuk. Potom vyšleháme 4 bílky a 150 g cukru do tuha. Do sněhu přidáme 4 žloutky a citronovou kůru. Nakonec vmícháme zbylou mouku, škrobovou moučku, vlijeme rozpuštěný tuk a důkladně promícháme. Dortovou formu vymažeme a těsto do ní rozetřeme. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 25 minut. Křehké těsto na dně dortové formy dobře vyválíme a několikrát propícháme vidličkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut. Vychladlé křehké těsto potřeme želé. Potom piškotový korpus vodorovně rozpůlíme. Jednu polovinu položíme na křehké těsto. Kolem upevníme okraj formy. Želatinu namočíme. 4 žloutky a zbylý cukr vyšleháme do krému. Přidáme sekt a citronovou šťávou. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a přidáme do krému. Krém uložíme na chladné místo. 100 ml smetany a 2 bílky vyšleháme do tuha a spojíme s krémem. Polovinu krému natřeme na piškot. Polovinu krému natřeme na piškot a zakryjeme druhým dílem korpusu. Potom dort potřeme zbylým krémem a uložíme na hodinu na chladné místo. Z čokolády nastrouháme hobliny. Zbylou smetanu vyšleháme do tuha a dort ji potřeme. Nakonec ještě ozdobíme rozlámaným sněhovým pečivem, čokoládovými hoblinami a malinami
Příprava 1 ¾ hodiny, 1 kousek 360 kcal

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára