štvrtok, 11. augusta 2016

Šátečky z listového těsta s masovou náplní

500 g chlazeného listového těsta, 200 g hovězího a vepřového masa, 50 g oleje, zelené olivy, cibuli a tři stroužky česneku, kečup, čerstvou bazalku, zeleninovou papriku, koření na pizzu nebo špagety, vejce na potření, hrubá sůl a kmín na posypání
Na tuku nejprve orestujeme jemně pokrájenou cibulku, poté krátce posekaný česnek a vzápětí mleté maso. Za stálého míchání postupně přidáme sůl, koření, na kostičky krájenou papriku, posekané olivy a bazalku. Přidáme kečup a za občasného míchání dusíme do zhoustnutí. Chladnou masovou směs vkládáme na čtverce krájené z rozváleného listového těsta. Přeložením těsta tvoříme šátečky, stlačíme jejich okraje a klademe na plech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a kmínem. Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára