utorok, 16. augusta 2016

Sladké zelníky

30 g droždí, lžíce pískového cukru, 500 g hladké mouky, vejce, ¼ l mléka, 50 g másla, máslo na potření, moučkový cukr na posypání
Náplň: malá hlávka zelí, 1,5 dl šlehačky, vanilkový cukr
Nejprve připravíme náplň: jemně nakrájené zelí zalijeme šlehačkou, přidáme vanilkový cukr a podusíme. Pokračujeme takto – droždí smícháme s cukrem, přidáme 1 dl vlažného mléka a 2 lžíce mouky a necháme kynout. Do mouky přidáme vykynutý kvásek, vejce, rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Do kousků těsta zabalíme zelí, dáme na pomazaný plech, potřeme máslem a pečeme. Upečené zelníky sypeme moučkovým cukrem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára