pondelok, 15. augusta 2016

Směs se dvěma druhy zálivek

Pro 4 osoby: čekankový puk, 200 g salátu paksoi nebo čínského zelí či mangoldu, velkou mrkev, 100 g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, malou žlutou a červenou papriku, menší cibuli, po svazečku petrželky, kopru a pažitky, čerstvou řeřichu, 3 lžíce bílého vinného octa, sůl a pepř, cukr, 3 lžíce oleje, kelímek nízkotučného jogurtu, lžící majonézy, lžící kečupu, sladkou mletou papriku
Čekanku opláchneme, listy od sebe oddělíme a rozpůlíme. Paksoi nebo čínské zelí také omyjeme a velké listy rozřízneme. Mrkev oškrábeme, opláchneme a nastrouháme nahrubo. Žampiony oloupeme, rozpůlíme a pokapeme lžící citronové šťávy, aby nezhnědly. Papriky propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kroužky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Řeřichu opereme, nasekáme nadrobno. Salátové přísady rozložíme na mísu a posypeme řeřichou. Na jednu zálivku opláchneme bylinky, nakrájíme je a smícháme s octem, pepřem, solí, cukrem a olejem. Na druhou umícháme dohladka jogurt, majonézu a kečup. Přidáme zbytek citronové šťávy, sůl, pepř a mletou papriku.. Dresinky podáváme zvlášť.
Doba přípravy 45 minut, 1 porce 320 kcal 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára