utorok 23. augusta 2016

Špagety s masovou bylinkovou omáčkou

Pro 4 osoby: 250 g špaget, cibule, lžíce oleje z klíčků, 250 g mletého masa, 2 kostky bylinek, 3 rajčata, sůl, pepř, ½ svazku petrželky
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Mezitím oloupeme a na jemno posekáme cibuli. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Mleté maso rozdrobíme vidličkou, dáme na pánev a za částečného míchání opečeme dozlatova. Pak přilijeme 375 ml vody a za stálého míchání v ní necháme rozpustit bylinkové kořenicí kostky. Rajčata oloupeme, zbavíme semen, pokrájíme na kostky, přidáme do omáčky a 5 minut povaříme. Poté osolíme a opepříme. Petrželku omyjeme a osušíme, na jemno posekáme a vmícháme do omáčky. Špagety rozdělíme na talíře a přelijeme masovou bylinkovou omáčkou.
Příprava 30 minut, na osobu 460 kcal, 17 g bílkovin, 22 g tuků, 46 g sacharidů
Konzervy nám šetří čas – Na omáčku ke špagetám lze použít rovněž loupaná konzervovaná rajčata. Výhodou přitom je, že je můžeme mít doma v zásobě. Podobnou službu nám však udělá i rajčatové pyré v tetrapaku – má docela jinou chuť než protlak. V poslední době se objevil nový výrobek – kořenicí bylinkové kostky. Jsou dvojího druhu – česnek a petrželová nať a bazalka s tymiánem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára