utorok 23. augusta 2016

Srnčí hřbet s náplní

3 vejce., lžíce rumu., 150 g pískového cukru., balíček vanilinového cukru., dl oleje., asi dl vody., lžíce citronové šťávy., 300 g polohrubé mouky., balíček kypřicího prášku do pečiva.,
Do misky dáme žloutky, pískový a vanilinový cukr a olej, vidličkou krátce našleháme. Potom přidáme vlažnou vodu, rum, citronovou štávu a zamícháme. Směs zahustíme prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva a zlehčíme pevně ušlehaným sněhem z bílků.
Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet a zvolna upečeme. Do vychladlého chlebíčku vyřízneme pravouhlý klín, který potřeme máslovým krémem ochuceným kakaem a spojíme do původního tvaru. Povrch chlebíčku potřeme zbylým krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou. Chlebíček na řezu vypadá velmi efektně.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára