nedeľa 14. augusta 2016

Štěrbákový salát s kuřecími játry

Pro 4 osoby: štěrbák, 4 rajčata, 200 g kuřecích jater, trochu mouky, 50 g slaniny, 3 lžíce másla, sůl, pepř, lžíce celozrnné dijonské hořčice, 4 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce oleje, bageta (250 g), stroužek česneku
Salát natrháme na kousky velikosti soust. Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme semen a dužinu nakrájíme na dílky. Játra omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, nakrájíme na plátky a poprášíme moukou. Slaninu nakrájíme, opečeme a necháme okapat. Do vypečeného tuku přidáme lžíci másla a játra v něm opékáme po každé straně 2 minuty. Osolíme a opepříme. Hořčici smícháme s octem, soli, pepřem a olejem. Bagetu nakrájíme na krajíčky a dozlatova opečeme na másle. Česnek posekáme a vmícháme k bagetě. Salát rozdělíme s rajčaty, slaninou a játry na talíře a pokapeme zálivkou.
Příprava 30 minut, na osobu 460 kcal, 15 g bílkovin, 32 g tuků, 28 g sacharidů
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára