štvrtok, 11. augusta 2016

Sýrová pórková polévka

Pro 4 osoby: 4 pórky, 4 mrkve, 2 lžíce oleje, 1 l zeleninového vývaru z kostky, 2 lžíce solamylu, 200 g žampionů, 8 lžic taveného sýra, sůl, pepř, 4 snítky petržele
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme, oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a zeleninu na něm osmahneme. Přilijeme vývar. Polévku vaříme 15 minut. Solamyl rozmícháme v lžící vody a přidáme do polévky. Žampiony očistíme, nasucho otřeme a nakrájíme na plátky. Spolu s taveným sýrem je vmícháme do polévky a zmírním teplotu. Osolíme a opepříme. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno posekáme. Polévku rozlijeme do předehřátých šálků a před podáváním posypeme petrželkou.
Příprava a vaření 35 minut, na osobu 230 kcal, 9 g bílkovin, 10 g tuků, 25 g sacharidů 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára