štvrtok, 11. augusta 2016

Tvarohová pěna s fíky

Pro 4 osoby: 4 plátky želatiny, 400 g tvarohu (20%), 100 g moučkového cukru, šťáva ze 2 citronů, 2 žloutky, bílek, 100 ml smetany, 200 ml portského vína, 2 badyány, 4 čerstvé fíky, máta na ozdobu
Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Tvaroh, 80 g moučkového cukru a citronovou šťávu vymícháme dohladka. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do tvarohu. Uložíme do chladu, až hmota začne želírovat. Žloutky a 20 g moučkového cukru ušleháme do pěny, bílek a smetanu odděleně dotuha. Vše postupně vmícháme metličkou do tvarohové hmoty. Naplníme do 4 formiček a necháme, nejlépe přes noc, ztuhnout v chladničce. Portské víno a badyán ohřejeme v hrnci. Fíky omyjeme, nakrájíme na plátky a necháme ve víně táhnout. Tvarohovou pěnu vyklopíme na dezertní talířky, upravíme s portským a fíky a ozdobíme lístky máty.
Příprava a chlazení cca 8 hodin 20 minut, na osobu asi 410 kcal 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára