Pro 4 osoby: 700 g loupaných brambor, sůl, cibule, 60 g anglické slaniny, 2 lžíce másla, lžička sušeného tymiánu, 200 ml vývaru z kostky, 2 hrušky, pepř
Oloupané brambory vaříme v osolené vodě 10 minut. Scedíme a necháme sejít páru. Cibuli oloupeme a najemno posekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Obojí opečeme na 1 ½ lžící másla. Poprášíme tymiánem, osmahneme, zalijeme vývarem a necháme přejít varem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Zapékací formu vymažeme ½ lžíce másla. Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme a vyřízneme jádřinec. Stejně jako brambory nakrájíme na plátky a střídavě je ve vrstvách klademe do formy. Zalijeme cibuloslaninovým vývarem. Opepříme a v troubě zapékáme 30 minut.
Příprava a zapékání 60 minut, na osobu 330 kcal, 5 g bílkovin, 16 g tuků, 39 g sacharidů

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára