náplň – 400 g jahod., 300 ml smetany., 3 balíčky vanilkového cukru., 1 ½ ztužovače
Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Žloutky, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Vmícháme máslo. Mouku smícháme s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme sníh a lehce vmícháme mouku. Rozvírací formu (26 cm) vymastíme a naplníme těstem. Pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180° C na druhé příčce odspodu. Necháme vychladnout. Jahody na náplň nakrájíme na čtvrtky. Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem ušleháme dopevna a promícháme s jahodami. Piškot vodorovně překrojíme, spodní díl potřeme jahodovou šlehačkou, přiložíme vrchní díl a 4 hodiny chladíme. Jahody na ozdobu překrojíme napůl. Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem ušleháme a dort potřeme. Ozdobíme jahodami, čokoládou a mátou.
Příprava cca 55 minut., pečení cca 30 minut., chlazení cca 4 hodiny., kousek cca 340 kcal., 4 g bílkovin., 21 g tuků., 31 g sacharidů
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára