piatok 29. júla 2016

Bábovka ze Solamylu

1,5 sklenice pšeničné mouky,0,5 sklenice bramborové mouky (solamylu), 6 vajec, sklenice cukru,rozpuštěné máslo,vanilkový cukr,2 lžičky kakaa,lžička kypřícího prášku do pečiva, několik kapek mandlové esence,lžička citronové kůry,moučkový cukr na posypání

Vejce šleháme s cukrem v parní lázni, až je objem hmoty dvakrát tak velký. Ochladíme, přidáme mouku, škrob a prášek do pečiva a mícháme. Za stálého míchání postupně přidáváme mléko, vanilkový cukr, aroma a kůru z citronu.Dvě třetiny těsta vlijeme do formy vymazané tukem a do zbytku těsta přidáme kakao. Poté vlijeme tmavé těsto na bílé a lehce zamícháme, aby se utvořila “eska”. Pečeme 45 minut při teplotě 170 °C.Vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára