Stránky

utorok 23. augusta 2016

Křehké malé svatební koláčky (nekynuté)

500 g polohrubé mouky., 80 g droždí., asi 2 dcl mléka., 2 lžíce pískového cukru., 2 žloutky., sůl., 250 g ztuženého tuku., tuk na vymazání plechu., zakysaná smetana na potření, směs moučkového a vanilinového cukru na obalení.,
Náplň – 500 g měkkého tvarohu., žloutek., 4 lžíce pískového cukru., balíček vanilinového cukru., lžíce citronové šťávy., čerstvé nebo kompotované ovoce.,
Mouku prosijeme a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a zamícháme. Po vykynutí kvásku přidáme zbylé vlažné mléko rozšlehané se žloutky, nahrubo nastrouhaný tuk, sůl a zpracujeme vláčné těsto, které nenechávame kynout. Těsto vyválíme na plát asi cm silný a kulatou formičkou vykrajujeme menší kulaté koláčky. Na každém vytlačíme střed a naplníme ho. Malé koláčky přeneseme na tukem vymazaný plech, vložíme do hodně vyhřáté trouby a upečeme do zlatova. Ještě horké potřeme zakysanou smetanou a obalíme ve směsi moučkového a vanilinového cukru.
Příprava náplně – Mekký tvaroh utřeme s pískovým a vanilinovým cukrem, vmícháme žloutek, citronovou šťávu a nakonec na drobné kostičky pokrájené čerstvé nebo kompotované ovoce.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára