streda, 1. februára 2017

Vepřové maso na smetaně

vepřová kýta nebo plec, sůl, mletý pepř, 40 g sádla, 1 cibule, 2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, masový vývar, 30 g hladké mouky, cukr, 2,5 dl smetany, citronová šťáva, zelená petrželová nať
Maso osolíme, okořeníme mletým pepřem a opečeme v rozehřátém sádle ze všech stran. Potom přidáme drobně nasekanou cibuli očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, koření odstraníme, část mrkve odložíme, šťávu s ostatní zeleninou prolisujeme, zahustíme moukou a povaříme. Potom přidáme smetanu, osladíme, okyselíme citronovou šťávou a do omáčky zamícháme nakrájenou mrkev a zelenou petrželovou nať drobně nasekanou. Maso nakrájíme, položíme na mísu a polijeme připravenou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára