utorok, 31. januára 2017

Pečené koleno po bavorsku

2 vepřové nožičky po 1 kg, 2 cibule, 2 mrkve, 1,5 lžičky soli, lžičku pepře, 150 g celeru, 1/4 l černého piva, solamyl
Nůžkami uděláme do kůže rourovité zářezy, nožičky potřeme solí a pepřem a dáme do pekáče. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky a nasypeme kolem nožiček. Přidáme polovinu piva a stejné množství vody, vložíme do trouby a během pečení často poléváme a obracíme. Po 90 min. položíme nožičky na rošt, často potíráme pivem a pečeme dokřupava. Vypečenou šťávu rozpustíme v pekáči, dobře povaříme, procedíme, sebereme tuk a dochutíme. Šťávu zahustíme solamylem a podáváme s knedlíkem a salátem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára