sobota, 28. januára 2017

Bramboračka-recept

Na jedne lzici olivoveho oleje zpente nadrobno nakrajenou cibuli, pridejte na nudlicky nakrajenou 1 mrkev, 1/2 petrzelky a kousek celeru. Osmahnete a za staleho michani zredte studenym zeleninovym vyvarem. Dobre proslehajte, povarte, pridejte asi 250 g na tenke platky nakrajenych cerstvych hub. Osolte, ochutte kminem a varte s oloupanymi, na kosticky pokrajenymi syrovymi bramborami. Tesne pred dohotovenim pokrmu ochutte vse 4 strouzky cesneku utrenymi se soli a rozemnutou majorankou. Velmi chutna je take bramborova polevka s penizovkami. Pripravte ji podobne jako v predchozim receptu: Na 2 az 3 brambory pouzijte priblizne 300 az 350 g penizovek. Misto majoranky ovsem polevku okorente mletym zazvorem a na taliri posypejte jednotlive porce nasekanou petrzelovou nati.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára