utorok, 31. januára 2017

Pivovarský tokáň

800 g vepřového bůčku, 2-3 lžíce oleje, cibuli, sůl, pepř, 2-3 stroužky česneku, 5-6 zrnek nového koření, lžíci strouhanky, 3 dl piva, 100 g uzeného sýra, petrželovou nať, vývar.
Bůček zbavený kůže vykostíme a nakrájíme na proužky. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, ze všech stran zprudka opečeme dozlatova, podlijeme vývarem, opepříme, přidáme česnek utřený se solí, nové koření a dusíme téměř doměkka. Pak šťávu zahustíme strouhankou, zalijeme pivem a povaříme. Podáváme s bramborami a porce sypeme strouhaným sýrem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára